Citron Macarons

Citronmacarons

För att göra fina gula macarons med citronkräm behöver du vara noggrann och uthållig. Om du ska lyckas göra utseendemässigt felfria macarons måste du följa receptet på citron macarons noga och dessutom öva ett antal gånger. Det finns också speciella formar för macarons men vissa macaronsexperter tycker det är fusk. För att macaronerna ska bli extra vackra rekommenderas du att använda en digitalvåg.

Ingredienser till Citron Macarons

Följande ingredienser behöver du för att kunna göra citronmacarons.

Kakorna till Citron Macarons

Till kakorna ska du ha följande ingredienser:

  • 110 g sötmandel
  • 170 g florsocker
  • 90 g äggvita
  • 2 msk strösocker
  • Gul hushållsfärg

Citronkräm

Fyllningen i dina macarons kan du variera, men macaronsfyllningen nedan passar utmärkt, till de gula macaronshalvorna.

  • 100 g smör
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • Gul hushållsfärg
  • 1 msk pressad citron

Tillagning av Citron Macarons

Mandelkakor - Macarons

Citron macarons
  1. Lägg mandlarna i kokhett vatten och låt dem ligga där ett par minuter.
  2. Häll av vattnet och skala mandlarna genom att klämma på dem tills skalet lossnar.
  3. Lägg mandlarna på ett hushållspapper och låt dem torka i ungefär en timme. Det är viktigt att de blir torra, annars blir det svårt att mala dem i mandelkvarnen.
  4. Mal mandlarna i en mandelkvarn. Tillsätt florsockret och blanda ordentligt.
  5. Vispa äggvitan fluffigt i en bunke.
  6. Häll i strösockret och fortsätt vispa till äggvitan blivit ett ganska fast skum.
  7. Rör ner mandel- och florsockerblandningen i äggvitan.
  8. Blanda smeten till macaronerna tills den blivit jämn.
  9. Tillsätt hushållsfärgen i valfri mängd.
  10. Klicka ut runda macaronshalvor, lite mindre än femkronor på två plåtar klädda med bakplåtspapper.
  11. Låt kakorna, som ska bli citron macarons, vila på plåten i en halv timme. Då torkar ytan och dina macarons blir finare. Om du vill kan du slå plåten lätt i bordet några gånger, då försvinner luftbubblorna.
  12. Sätt ugnen på 125°C. Grädda i omgångar i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Prova inte att lyfta på kakorna precis när du har tagit ut dem ur ugnen. Då kan de fastna i bakplåtspappret eller gå sönder, vänta istället 10 minuter till de har torkat.
  13. Prova inte att lyfta på kakorna precis när du har tagit ut dem ur ugnen. Då kan de fastna i bakplåtspappret eller gå sönder, vänta istället 10 minuter till dess de har torkat.

Citronkrämen till macaronerna

  1. Skär smöret i bitar och vispa det med florsocker och vaniljsocker.
  2. Häll i äggulan och vispa noga.
  3. Färga krämen med den röda hushållsfärgen och smaksätt med den pressade citronen.
  4. Klicka ut krämen på hälften av mandelkakorna och lägg ihop dem.

Sedan är dina macaroner färdiga

  • Dina citronmacarons kan förvaras cirka en vecka i kylskåpet och det går även att frysa dem i ett par månader.
  • Servera dina underbara citronmacarons på ett fint fat och njut

Allt för att göra macarons finns oss


Allt intressant om macarons

Här kan ni finna mycket intressant information och bra receptmacarons men också en del kul och lustiga saker gällande macarons.



Meny - Macarons
Till förstasidan på www.macarons.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeReceptVerktygNyheter