Hallon Macarons

Hallonmacarons

För att göra vackra rosa macarons med hallonssmak behöver du vara noggrann och uthållig. Ifall du ska lyckas göra en utseendemässigt felfri macaron måste du följa receptet på hallon macarons noga och dessutom öva ett antal gånger. Det finns också speciella formar för macarons men vissa macaronsexperter tycker det är fusk. För att macaronerna ska bli suveräna rekommenderas du att använda en digitalvåg.

Ingredienser till Hallon Macarons

Följande ingredienser behöver du för att kunna göra hallonmacarons.

Kakorna till Hallon Macarons

Till kakorna som används på ovansida och undersida av macaronerna ska du ha följande ingredienser:

  • 110 g sötmandel
  • 170 g florsocker
  • 90 g äggvita
  • 2 msk strösocker
  • Röd hushållsfärg

Hallonkräm

Fyllningen till dina macarons kan du variera och macaronsfyllningen nedan passar utmärkt, både i smak och färg, till de rosa macaronshalvorna.

  • 100 g smör
  • 1-5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • Röd karamellfärg
  • 2 msk hallonsylt

Tillagning av Hallon Macarons

Mandelkakor - Macarons

Härliga Hallonmacarons
  1. Häll kokhett vatten över mandlarna och låt dem stå ett par minuter.
  2. Häll av vattnet och skala mandlarna genom att klämma på dem tills skalet lossnar.
  3. Lägg mandlarna på ett hushållspapper och låt dem torka i ungefär en timme.
  4. Mal mandlarna i en mandelkvarn och blanda mandelmjölet med florsockret.
  5. Vispa äggvitan fluffigt i en torr bunke.
  6. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa tills äggvitan blivit till ett ganska fast skum.
  7. Vänd ner mandel- och florsockerblandningen i äggvitan.
  8. Blanda smeten till macaronerna tills den är jämn. Känns smeten väldigt fluffig och tjock kan du blanda runt en aning så att den sjunker ihop lite.
  9. Tillsätt hushållsfärgen.
  10. Spritsa ut runda macaronshalvor, knappt stora som femkronor på två plåtar klädda med bakplåtspapper.
  11. Låt kakorna, som ska bli hallon macarons, vila på plåten i en halv timme. Då torkar ytan och dina macarons blir finare.
  12. Sätt ugnen på 125°C. Grädda i omgångar i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Kakornas överdel ska fortfarande vara ganska bleka, men underdelen ska släppa från bakplåtspappret om du provar att lyfta dem.
  13. Låt kakorna svalna helt innan du lossar dem från pappret. Är de svåra att få loss kan du lägga in dem i frysen en stund.

Hallonkräm till macaronerna

  1. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker.
  2. Vispa ner äggulan.
  3. Blanda ner hallonsylten och karamellfärgen.
  4. Spritsa ut krämen på hälften av mandelkakorna.
  5. Lägg ihop macaronerna.

Allt för att göra macarons finns oss


Allt intressant om macarons

Här kan ni finna mycket intressant information och bra receptmacarons men också en del kul och lustiga saker gällande macarons.



Meny - Macarons
Till förstasidan på www.macarons.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeReceptVerktygNyheter