Vaniljmacarons

Vaniljmacarons

För att göra vita macarons med en vaniljkräm behöver du både tid och koncentration. Om du ska lyckas göra en perfekt macaron med både bra konsistens och yta är det viktigt att följa macaronrecept och anvisningar väldigt noggrant. För att göra extra fina macarons bör du använda en digital våg.

Ingredienser till Vanilj Macarons

Följande ingredienser behöver du för att kunna göra vaniljmacarons.

Kakorna - Macarons

Till kakorna som används på ovansida och undersida av macaronerna ska du ha följande ingredienser:

  • 110 g sötmandel
  • 170 g florsocker
  • 90 g äggvita
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Vaniljkräm

Fyllningen till dina vaniljmacarons kan du använda nedanstående ingredienser.

  • 100 g smör
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 2 tsk vaniljsocker

Tillagning av Vanilj Macarons

Mandelkakor - Macarons

Vanilj Macarons
  1. Skålla mandlarna genom att hälla kokhett vatten över dem och låta dem stå så ett par minuter.
  2. Häll sedan av vattnet och skala mandlarna genom att klämma på dem tills skalet lossnar.
  3. Lägg mandlarna på ett hushållspapper och låt dem torka i ungefär en timme.
  4. Mal mandlarna i en mandelkvarn, blanda med florsockret. Du kan också köra blandningen i en matberedare för att få det ännu finare malet. Sikta det till sist mandel- och florsockerblandningen genom en sil.
  5. Vispa äggvitan fluffigt i en torr bunke.
  6. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa tills äggvitan blivit till ett ganska fast och glansig skum.
  7. Vänd ner blandningen i äggvitan.
  8. Blanda försiktigt tills du har en jämn smet till macarons-halvorna. Känns smeten väldigt tjock och fluffig kan du blanda runt en aning så att den sjunker ihop lite.
  9. Tillsätt vaniljsockret.
  10. Spritsa ut runda kakor, knappt stora som femkronor två stycken silikonplattor för macarons.
  11. Låt kakorna, som ska bli vaniljmacarons, vila på plåten i en knapp timma. Då torkar ytan och dina macarons blir finare.
  12. Sätt ugnen på 125°C. Grädda i omgångar i den nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Kakornas överdel ska fortfarande vara ganska bleka, men underdelen ska lossa från silikonplattan om du provar att lyfta på dem.
  13. Låt kakorna svalna innan du tar loss dem från silikonplattorna. Är de svåra att få loss kan du lägga in dem i frysen en stund.

Vaniljkrämen till vaniljmacaronerna

  1. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker.
  2. Vispa ner äggulan.
  3. Blanda sedan ner vaniljsockret.
  4. Spritsa ut krämen på hälften av mandelkakorna.
  5. Lägg till sist ihop macaronerna.

Vanilj macaronerna är färdiga

  • Vanilj macarons klarar att förvaras cirka en vecka i kylskåpet. Det går också att frysa in vanilj macarons.
  • Servera dina vackra vanilj macarons på ett fint fat.

Allt för att göra macarons finns oss


Allt intressant om macarons

Här kan ni finna mycket intressant information och bra receptmacarons men också en del kul och lustiga saker gällande macarons.



Meny - Macarons
Till förstasidan på www.macarons.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeReceptVerktygNyheter