Passionsfrukts Macarons
För att göra härliga macarons med behöver du både tid och tålamod.
Om du ska lyckas göra en macaron perfekt till utseendet är det viktigt att följa macaronrecept och anvisningar exakt.
För att macaronerna ska bli perfekta bör du använda en digitalvåg.
Ingredienser till Passionsfrukts Macarons
Följande ingredienser behöver du för att kunna göra passionsfruktmacarons.
Kakorna - Macarons
Till kakorna som används på ovansida och undersida av macaronerna ska du ha:
- 110 g sötmandel
- 170 g florsocker
- 90 g äggvita
- 2 msk strösocker
- Gul Hushållsfärg
Passionsfruktskräm
Till din passionsfyllning är detta mycket bra att använda:
- 100 g smör
- 1.5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 äggula
- 2 passionsfrukter
Tillagning av Passionsfrukts Macarons
Mandelkakor - Macarons
- Skålla mandlarna genom att lägga dem i kokhett vatten i tre minuter.
- Häll av vattnet och kläm på dem så att skalet lossnar.
- Lägg mandlarna på ett hushållspapper och låt dem torka i ungefär en timme.
- Mal mandlarna i en mandelkvarn, blanda i florsockret och sikta allt genom en sil.
- Vispa äggvitan fluffigt i en torr bunke.
- Tillsätt strösockret och fortsätt vispa tills äggvitan blivit till ett ganska fast skum.
- Vänd ner mandel- och florsockerblandningen i äggvitan.
- Blanda tills du har en jämn smet till macarons-halvorna. Känns smeten väldigt fluffig och tjock kan du blanda runt en aning så att den sjunker ihop lite.
- Tillsätt hushållsfärgen, så du får en svag färg av gul.
- Klicka ut runda kakor, knappt stora som femkronor på två plåtar klädda med bakplåtspapper.
- Låt kakorna, som ska bli passionsfrukts macarons, vila på plåten minst en halv timme. Då torkar ytan och dina macarons blir finare.
- Sätt ugnen på 125°C. Grädda i omgångar i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Kakornas överdel ska fortfarande vara ganska bleka.
- Låt kakorna svalna helt innan du lossar dem från pappret. Är de svåra att få loss kan du lägga in dem i frysen en stund.
Passionsfruktskrämen till macaronerna
- Vispa smör, florsocker och vaniljsocker.
- Vispa ner äggulan.
- Blanda ner passionsfrukterna.
- Bre ut krämen på hälften av mandelkakorna.
- Lägg ihop macaronerna.
Passionsfrukts macaronerna är färdiga
- Passionsfrukts macarons kan förvaras cirka en vecka i kylskåpet. Det går också att frysa in passionsfrukts macaronerna.
- Servera dina vackra passionsfruktsmacarons på ett fint fat och njut!
Allt för att göra macarons finns oss










Allt intressant om macarons
Här kan ni finna mycket intressant information och bra recept på macarons men också en del kul och lustiga saker gällande macarons.