Frågor & Svar om Macarons

Vi har fått en del frågor om macarons och hur man gör macaronerna bättre.

Mina macarons spricker, vad ska jag göra?

Svar: Låt dina macarons vila på plåten minst 30 minuter innan du stoppar in dem i ugnen. Då torkarytan på dem och spricker inte lika lätt.

Jag har svårt att få mina macarons jämna och fina?

Svar: Det bästa sättet att få sina macarons jämna och fina är att använda speciella former för dina macarons. Dessa former kan köpas i välsorterade butiker som säljer köksutrustning och kallas ofta för macaronset. Macaronseten kostar en del men du kan använda dem hela livet och det är en mycket bra investering. Några macaronformer som vi kan rekommendera är det macaronset som KitchenLab har. Om ni har tips på fler bra macaronset får ni gärna tipsa om dem.

Mina macarons blir för höga, vad gör jag för fel?

Svar: Det kan bero på att smeten är för fluffig. Innan du klickar ut smeten kan du då röra runt med en sked så att smeten sjunker ihop en aning.

Mina macarons blir inte höga, hur ska jag lyckas göra dem bra?

Svar: Om du vispar marängen extra fluffig så blir dina macarons högre.

Tips:

Lägg fram äggen en dag innan du ska baka så att äggen får rumstemperatur. Då blir dina macarons ännu finare.

Allt för att göra macarons finns oss


Allt intressant om macarons

Här kan ni finna mycket intressant information och bra receptmacarons men också en del kul och lustiga saker gällande macarons.



Meny - Macarons
Till förstasidan på www.macarons.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeReceptVerktygNyheter