Vi har fått en del frågor om macarons och hur man gör macaronerna bättre.
Svar: Låt dina macarons vila på plåten minst 30 minuter innan du stoppar in dem i ugnen. Då torkarytan på dem och spricker inte lika lätt.
Svar: Det bästa sättet att få sina macarons jämna och fina är att använda speciella former för dina macarons. Dessa former kan köpas i välsorterade butiker som säljer köksutrustning och kallas ofta för macaronset. Macaronseten kostar en del men du kan använda dem hela livet och det är en mycket bra investering. Några macaronformer som vi kan rekommendera är det macaronset som KitchenLab har. Om ni har tips på fler bra macaronset får ni gärna tipsa om dem.
Svar: Det kan bero på att smeten är för fluffig. Innan du klickar ut smeten kan du då röra runt med en sked så att smeten sjunker ihop en aning.
Svar: Om du vispar marängen extra fluffig så blir dina macarons högre.
Lägg fram äggen en dag innan du ska baka så att äggen får rumstemperatur. Då blir dina macarons ännu finare.
Här kan ni finna mycket intressant information och bra recept på macarons men också en del kul och lustiga saker gällande macarons.