Pistage Macarons
När du gör fina pistagefärgade macarons med pistagesmak behöver du vara omsorgsfull och flitig.
För att lyckas göra en till det yttre felfri macaron rekommenderas du att följa receptet på pistage macarons noga och dessutom träna några gånger.
Man kan också köpa formpressade formar för macarons men det är inget för den sanna macaronentusiasten.
För att macaronerna ska ha en chans att bli utmärkta bli suveräna ger vi dig rådet att använda en digitalvåg.
Ingredienser till Pistage Macarons
Följande ingredienser behöver du för att kunna göra pistagemacarons.
Kakorna - Macarons
Till kakorna som används som ovansida och undersida på pistage macarons ska du ha följande ingredienser:
- 110 g pistagenötter
- 170 g florsocker
- 90 g äggvita
- 2 msk strösocker
- Grön hushållsfärg
Pistagekräm
Fyllningen till dina pistagemacarons kan du variera och macaronsfyllningen nedan passar utmärkt, både i utseende men definitivt i smak till de gröna macaronshalvorna.
- 100 g smör
- 1.5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 äggula
- Grön hushållsfärg
Tillagning av Pistage Macarons
Vid tillagning av pistage macarons ska du delaupp momenten i macaronshalvor och fyllning.
Dessa moment behöver inte göras samtidigt eller samma dag men alla är ju sugna på läckra macarons så vänta inte för länge.
Mandelkakor - Macarons
- Häll kokhett vatten över mandlarna och låt dem stå ett par minuter.
- Häll av vattnet och skala mandlarna genom att klämma på dem tills skalet lossnar.
- Lägg mandlarna på ett hushållspapper och låt dem torka i ungefär en timme.
- Mal mandlarna i en mandelkvarn och blanda med florsockret. Sikta blandningen genom en sil.
- Vispa äggvitan fluffigt i en torr bunke.
- Tillsätt strösockret och fortsätt vispa tills äggvitan blivit till ett ganska fast skum.
- Vänd ner mandel- och florsockerblandningen i äggvitan.
- Blanda tills du har en jämn smet till macarons-halvorna. Känns smeten väldigt fluffig och tjock kan du blanda runt en aning så att den sjunker ihop lite.
- Tillsätt hushållsfärgen.
- Spritsa ut runda kakor, knappt stora som femkronor på två plåtar klädda med bakplåtspapper.
- Låt kakorna, som ska bli pistage macarons, vila på plåten i en halv timme. Då torkar ytan och dina macarons blir finare.
- Sätt ugnen på 125°C. Grädda i omgångar i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Kakornas överdel ska fortfarande vara ganska bleka, men underdelen ska släppa från bakplåtspappret om du provar att lyfta dem.
- Låt kakorna svalna helt innan du lossar dem från pappret. Är de svåra att få loss kan du lägga in dem i frysen en stund.
Pistagekrämen till macaronerna
- Vispa smör, florsocker och vaniljsocker.
- Vispa ner äggulan.
- Färga med hushållsfärgen.
- Spritsa ut krämen på hälften av mandelkakorna.
- Lägg ihop macaronerna.
Pistage macaronerna är färdiga
- Pistage macarons klarar att förvaras cirka en vecka i kylskåpet. Det går också att frysa in pistage macarons.
- Servera dina sagolika pistagemacarons till vännerna.
Allt för att göra macarons finns oss
Allt intressant om macarons
Här kan ni finna mycket intressant information och bra recept på macarons men också en del kul och lustiga saker gällande macarons.